Banan-chokoladekage uden tilsat sukker
Opskrift på banan-chokoladekage uden tilsat sukker
10. pers.
- 120 g mandler
- 2 æg
- 2 tsk. instant kaffepulver
- 3 godt modne bananer
- 35 g blødt smør
- 125 g friske dadler, f.eks. Medjool
- ½ dl rent kakaopulver
- ½ tsk. salt
- 50 g mørk chokolade
- 2 dl hasselnøddekerner
Kokostop:
- 1 dl kokosmælk (ikke light)
- 150 g mørk chokolade, evt. sukkerfri, f.eks. fra Easis
- 35 g kokosmel
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170°. Hak mandlerne fint til mel i en minihakker. Hvis du vil have en mere glat kagestruktur, kan du smutte dem først, men det er ikke nødvendigt. Pisk æggene let. Opløs kaffepulveret i æggemassen, og rør moste bananer og smør i. Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker.
Kom mandelmel, bananmasse, dadler, kakaopulver og salt i en skål, og brug en stavblender til at køre massen lind. Du kan også bare hælde det hele i en blender eller foodprocessor. Hak nødder og chokolade groft, og vend det i. Hæld dejen i en silikoneform eller en smurt bradepande (ca. 20 x 25 cm), og bag kagen i ca. 40 minutter. Lad gerne kagen sætte sig på køl til dagen efter.
Kokostop: Åbn en dåse kokosmælk uden at ryste eller røre i den. Tag ca. 1 dl af den fede creme i toppen op. Resten af dåsen kan du f.eks. bruge til en asiatisk gryderet. Omhældt til en anden beholder kan den holde sig et par dage i køleskabet, men kokosmælken er også fryseegnet.
Smelt chokoladen, og bland den med den fede kokosmælk og kokosmel (gem 2 spsk. til drys). Dekorér kagen med cremen, og drys det sidste kokosmel over, inden cremen er stivnet. Lad kagen sætte sig på køl i mindst 1 time.