Juletræsbrownies
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7399453-md5-78924c9639932c978eca5c4a9fcae0a7.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.58&fp-y=0.55)
Opskrift på juletræsbrownies
12 stk.
Ingredienser:
- 250 g mørk chokolade
- 135 g smør + lidt til formen
- 5 æg
- 350 g mørkt muscovado- eller rørsukker
- 65 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- 2 spsk. rent kakaopulver
Pynt:
- 120 g blødt smør
- 1 tsk. vaniljesukker
- 120 g flormelis
- 1 spsk. mælk
- 10 dråber grøn konditorfarve
- Odense Pastel Perler
- 18 Labre Larver
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen sammen med smør.
Pisk æg og sukker, til blandingen er ensartet, men ikke så længe, at den bliver for luftig. Hæld forsigtigt chokoladesmørret i.
![runde julekager med hakkede mandler på toppen](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/nemme-julekager.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Sigt mel, salt, bagepulver og kakao i dejen, og vend den sammen. Hæld den i en smurt bradepande, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
Kagen skal stadig være svampet indeni, men give efter, hvis du trykker blidt i overfladen med en finger.
Afkøl kagen helt, og lad den gerne stå og sætte sig til dagen efter.
Pynt: Pisk smør og vaniljesukker luftigt. Pisk flormelis og mælk i, indtil konsistensen er fast, men luftig. Pisk konditorfarve i.
Skær kagen ud i trekantede stykker.
Brug et træspyd eller lignende til grave et lille hul i bunden, og stik en Laber Larve ind i hullet.
Dekorér kagerne med grøn smørcreme og sukkerperler.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/3fd2fb680f1e4932b9529cf1d5604633.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/3fd2fb680f1e4932b9529cf1d5604633.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)