Opskrifter
Laks med feta-spinat-pakker
Fredag, 13. januar 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Til den travle hverdag er det rart med noget nem aftensmad. Denne ret med laks, spinat og feta er nem at lave, og smager rigtig godt.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6328193-md5-c320f8cc2a39cd9e8eeb4f3e9e65fd0a.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.54&fp-y=0.6)
45 min
4 personer
Laks:
4 ferske laksefileter
Olivenolie til fadet
1 usprøjtet citron
Salt og peber
Kogte kartofler
Feta-spinat-pakker:
300 g fillodej
Olivenolie til pensling
500 g spinat fra frost
100 g hvidkål
150 g feta
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Dryp citronsaft over, og krydr med revet citronskal, salt og peber.
Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, til kødet har skiftet farve, og lamellerne falder let fra hinanden.
Feta-spinat-pakker:
Smør halvdelen af fillodejen med lidt olie, og læg den anden halvdel ovenpå.
Skær dejen ud i 4 lige store firkanter.
Optø spinaten, og kram den godt fri for væde.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6958590-md5-f303e2f9e301cfe2f3fba022619b51a2.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6958590-md5-f303e2f9e301cfe2f3fba022619b51a2.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.58&fp-y=0.3&ar=4:3)
Opskrifter
Sandwich med varmrøget laks og edamamehummus
Fordel spinat, fine strimler af hvidkål og fetaost i tern på midten af de 4 stykker dej. Fold hjørnerne ind, og sno dem let, så pakken lukkes.
Læg feta-spinat-pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og bag dem gyldne i 10 minutter ved 200° varmluft.
Servér den bagte laks med kogte kartofler og feta-spinat-pakker.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/article/2207_madbroed_pesto_feta.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/2207_madbroed_pesto_feta.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.67&fp-y=0.5&ar=4:3)
Hjemmebag
Madbrød med pesto og feta