Opskrifter

Kaffe-karamel-mousse

Fredag, 19. januar 2024Af Camilla Biesbjerg Markussen og Linn Grubbström. Foto: Peter Kam.
Skru op for hyggen på de kolde vinterdage, og nyd skønne desserter, der nemt kan spises fra sofaen. Her får du opskriften på kaffe-karamel-mousse til 4 personer.
4 t og 20 min
4 personer
Kaffe-karamel-mousse:
2 blade husblas
150 g karamelchokolade (f.eks. Dulcey fra Valrhona)
3½ dl piskefløde
1 tsk. instant kaffepulver
4-6 små kaffekopper eller portionsglas
Til servering:
30 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  2. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  3. Varm 1½ dl piskefløde samt kaffepulver op til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen.
  4. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
  5. Hæld den varme fløde over choko­laden, og lad det stå i 1 minut. Rør i skålen, indtil chokoladen er smeltet helt ud i fløden.
  6. Pisk de sidste 2 dl fløde til let skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskummet i chokolademassen.
  7. Fordel moussen i små kaffekopper eller portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer.

Servering: Hak mørk chokolade groft, og drys det over mousserne lige før servering.