Socialt Set
Skimmelsvamp i lejebolig
Jeg har fået afslag fra kommunen på hjælp til en tandbehandling, fordi kommunen mente, at jeg selv havde råd til at betale det nødvendige. De havde dog lavet en beregning af min økonomi, hvor de kun tog mine udgifter til husleje og el med i beregningen, og så var mit rådighedsbeløb jo dejlig stort. Men jeg har mange andre udgifter, så jeg klagede, og kommunen sendte sagen ind til Ankestyrelsen.
I maj svarede Ankestyrelsen, at kommunen skulle behandle sagen igen. Siden har jeg ikke hørt noget. Jeg har rykket nogle gange, men jeg kan ikke få svar på, hvor langt de er med sagen.
Kommunen er meget striks med, at hvis man som borger ikke klager indenfor fristen, så behandler de ikke ens klage. Men hvordan kan de så tillade sig at sylte min sag efter Ankestyrelsens klage over deres afgørelse?
Hilsen Jens
Kommunen kan ikke tillade sig at sylte din sag. De har pligt til at oplyse en sagsbehandlingsfrist for behandling af ansøgninger om enkeltydelser − herunder tandbehandlinger. En eventuel klage over afgørelsen, skal indsendes inden for fire uger, og dernæst har kommunen også fire uger til at genvurdere afgørelsen.
Hvis afgørelsen fastholdes, bliver den sendt til Ankestyrelsen sammen med de relevante akter. Der er (af uransagelige årsager) ingen frister for, hvor længe Ankestyrelsen må være om at behandle sagen, men når de har sendt den retur til kommunen med besked om, at kommunen skal se på sagen igen, så starter den første frist forfra, fordi meningen er, at kommunen skal træffe en ny afgørelse.
Det betyder, at hvis kommunen i første omgang havde f.eks. seks uger til at behandle din ansøgning, så har de seks uger igen fra den dag, hvor de har modtaget hjemvisningen fra Ankestyrelsen.
I din sag er den frist overskredet for længe siden. Så du skal rykke igen. Hvis du stadig ikke får et svar på, hvornår du kan forvente en ny afgørelse, så skal du klage til kommunens borgerrådgiver, hvis der er sådan en, eller til borgmesteren.
De bedste hilsner Bettina
Skimmelsvamp i lejebolig
Nyt liv som førtidspensionist
Kan min veninde få førtidspension?
Ung fars rettigheder
Ældrebolig i ny kommune
Har konen fra Canada ret til folkepension?
Skal jeg række ud til naboen?
Tilskud til tandpleje eller ej?