Opskrifter

Hybenmarmelade

Søndag, 21. februar 2010af Redaktion
Sund og lækker marmelade med tørrede hybenskaller

Selv om det er vinter og koldt, er der rig mulighed for at lave en lækker, sund marmelade.
Tørrede hybenskaller findes bl.a. i helsekostbutikker.

75 g tørrede hybenskaller (findes bl.a. i helsekostbutikker)
1 dl udblødnings-vand
½ stang vanilje
1 usprøjtet citron
75 g rørsukker
75 g syltesukker


Udblød de tørrede hyben i rigeligt koldt vand et døgns tid. Hæld vandet fra, gem 1 dl. Flæk vaniljestangen og læg den i en gryde sammen med hyben, udblødningsvand, revet citronskal og saft. Kog op og lad det simre 10 min. under låg. Tilsæt lidt mere vand. Hæld de to slags sukker i gryden og kog 2 min. uden låg. Tag gryden fra varmen, hæld marmeladen i skoldede glas og luk dem.

TIP

  • Sammen med citronen kan marmeladen krydres med citrongeranium eller citronverbena.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere marmelade og syltetøj...
Kvædemarmelade med vanilje og lime
Tomatmarmelade
Nem appelsinmarmelade