Opskrifter

Svampetærte

Mandag, 26. oktober 2009af Redaktion
Tag på svampejagt i skoven

(4-5 pers.)

Bund
300 g kogte bagekartofler
25 g smuldret gær
150 g mel
1 æg
15 g blødt smør
½ tsk. salt
Revet muskatnød

RENSNING

Kantareller renses bedst, mens de er fugtige, for så er det nemmest at børste jord og grannåle af med bagepensel.
Inden tilberedning eller frysning lægges svampene til en lettere tørring over et par dage udbredt på papir.
Herfra kan de komme direkte i fryseren.
Andre svampe børstes også helst tørt eller under let rindende vand, men de skal ikke ligge og soppe i vand.

Fyld
10 g tørrede rørhatte
400 g blandede svampe
1 porre
1 rødløg
15 g smør
1 lille bdt. persille
Salt og peber
200 g friskost med urter
1 dl mælk
3 æg



Læg de tørrede svampe i blød i lidt koldt vand.
Bund: Pil og mos de kogte kartofler helst mens de endnu er varme. Bland dem med resten af ingredienserne og ælt dejen sammen. Hæver lunt og tildækket 20-30 min. Rens og skyl porren og skær den i skiver. Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Rens svampene. Hak persillen fint. Skær svampene lidt mindre hvis de er store. Løft de tørrede svampe op af vandet. Rist de friske svampe nogle min. på tør pande og tag dem af panden. Steg porre, løg og de udblødte svampe ca. 5 min. og krydr med persille, salt og peber.
Ælt dejen let igennem og rul den ud i et rektangel 30 x 20 cm eller stor cirkel. Bred bagepapir ud i en tærteform og læg dejen i. Forbag den 10 min. ved 200°. Bland osten med mælk, salt, peber og æg. Fordel løgblandingen i tærten, hæld osteblandingen over og dæk med de ristede svampe. Bages færdig ved 200° i ca. 30 min.
Tørrede svampe forøger deres volumen 3-4 gange, når de lægges i blød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækre retter med svampe...
Kantarelpesto og Svampe à la grecque
Pasta med kantareller og dildpesto
Rodsuppe med smørstegte svampe