Honningsyltede courgetter
Danske frilandscourgetter synger på allersidste vers, så prøv de honningsyltede som afvekslende tilbehør til syltede agurker og asier. Det ser pænt ud at blande grønne og gule courgetter.
Er courgetterne meget tykke, flækkes de, og nogle kerner skrabes ud, inden courgetterne skæres i skiver
500 g faste courgetter
Lage
2 dl æbleeddike
2½ dl vand
1 dl flydende honning
1-2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 tsk. salt
½ lime el. citron
1 lille kvist rosmarin
Skær courgetterne i tykke skiver, som deles i halve. Læg stykkerne i en bredbundet gryde sammen med vineddike, vand og honning. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Pil hvidløgene. Skær lime og hvidløg i skiver. Kom det i gryden sammen med rosmarin og kog det hele 10 min. under låg. Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld blandingen på skoldede glas.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen for 249 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Syltede rødbeder med estragon og løg
Porterristede mandler
Rødbedecreme
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)