Opskrifter
Lækre påske-flødebolleæg med hjemmelavet bunde
Torsdag, 1. marts 2012Opdateret 1. aprilaf Kristina Miechels
Disse påske-flødebolleæg er lavet med en hjemmelavet bund og smager himmelsk! De er perfekte at nyde efter en god påskefrokost.

1 t
12 stk
Påske-flødebolleæg med hjemmelavet bund
1 dl mel
35 g smør
2 spsk. sukker
1 blad husblas
1½ pasteuriseret æggehvide
1 tsk. vaniljesukker
1 dl flormelis
300 g mørk chokolade
Evt. kokos
Fremgangsmåde
- Smuldr mel og smør, bland sukkeret i og ælt dejen sammen.
- Rul dejen ud i en 2 mm tykkelse.
- Stik bunde ud med en lille udstikker og træk dem ovale. Bag bundene i 7 min. ved 200º og afkøl på en rist.
- Udblød husblassen og smelt den med det vand, der hænger ved.
- Pisk hviderne stive med vanilje og flormelis og tilsæt husblassen, mens der piskes.
- Med en ske formes hviderne som et liggende æg på bundene og stilles i fryseren.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk flødebollerne ved at dyppe dem i chokoladen.
- Drys evt. med kokos og lad dem tørre på et stykke bagepapir.

Dessert & Kage
Påske-flødebolleæg med marcipanbund og pistacienødder

Dessert & Kage
Orangeflødeboller