Opskrifter
Belgiske vafler
Tirsdag, 27. januar 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag belgiske vafler med kanel. Servér vaflerne lune med flødeskum eller is og syltetøj
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2015/januar/04/mad/belgiske-kanelvafler362.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på belgiske vafler
(8 stk.)
15 g gær
1 dl fløde
1 æg
240 g mel
1 spsk. kanel
20 g rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. vaniljesukker
120 g blød smør
80 g perlesukker
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Nem aftensmad på 15-20 minutter Chokolade-nøddekageSådan bager du belgiske vafler
Rør gæren ud i fløden og pisk ægget og lidt af melet og kanel i. Drys resten af melet over og lad det stå tildækket i 1 time.
Rør sukker, salt og vanilje i dejen og tilsæt smørret lidt efter lidt, mens der røres med en håndmikser. Drys dejen med lidt mel, dæk den til og lad den hæve på køkkenbordet i 4 timer.
Slå dejen ned og stil den på køl i 1 time.
Del dejen i 8 stk. og ælt 10 g perlesukker i hver. Lad dejstykkerne hæve i 1 time og bag dem i et belgisk vaffeljern i 4 min., til de er gyldne og sprøde.
Servér vaflerne lune med flødeskum eller is og syltetøj.
![Køb billigt køkkenudstyr](https://imgix.familiejournal.dk/kage-banner-fj-ny_0.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy)
Hjemmelavet syltetøj til vaflerne? Se her