Asier, drueagurker og pickles
1 kg asier
1 l vand
100 g salt
½ dl eddike
Eddikelage
5 dl eddike
400 g sukker
1 løg
5 peberkorn
1 tsk. sennepskorn
1 tsk. tørret dild
1 cm skrællet peberrod
Skyl og skræl asierne, fjern kernerne og skær dem i strimler. Kog vandet op med salt og eddike og lad lagen afkøle. Kom asierne i lagen, læg noget tungt over, så asierne ligger i pres, og lad dem trække natten over. Hæld saltlagen fra og lad asierne dryppe godt af. Kog eddiken op med sukker, løg, peber, sennepskorn og dild. Kom asierne i skoldede glas sammen med peberrod i skiver og hæld lagen over. Læg en lille skål eller en underkop over, så asierne holdes nede i lagen og lad dem afkøle. Luk glassene til og lad dem trække i mindst et par dage før brug.
Drueagurker
Saltlage
5 dl vand
75 g salt
500 g drueagurker
Eddikelage
5½ dl eddike
200 g rørsukker
2 dildskærme
2 laurbærblade
2 tsk. sennepsfrø
5 peberkorn
Kog vandet op med saltet, til det er opløst, og lad saltlagen afkøle. Vask agurkerne godt, læg dem i saltlagen og lad dem trække natten over. Kog eddiken op med sukker, dildskærme, laurbærblade, sennepsfrø og peberkorn. Hæld saltlagen fra agurkerne, skyl dem og kom dem i skoldede glas. Hæld lagen over agurkerne, luk til og lad dem trække i mindst et par dage før brug.
Pickles
500 g blomkål
300 g broccoli el. romanesco (den lysegrønne, blomkålslignende kål)
300 g gulerødder
300 g peberfrugter
300 g courgetter
1½ l vand
75 g salt
12 dl eddike
400 g sukker
2 tsk. hele peberkorn
1 tsk. nelliker
1 spsk. tørret dild
1 spsk. konservering
Skyl grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Kog vandet op med salt og hæld det over grønsagerne. Lad grønsagerne med saltlage trække 1 døgn på køl og sigt lagen fra. Kog eddiken op med sukker, peber, nelliker og dild, tag lagen af varmen og tilsæt konserveringsmidlet. Fyld grønsagerne på skoldede glas og hæld eddikelagen over. Luk glassene til og lad dem trække i mindst 14 dage før brug.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Syltede bønner og pikante løg
Anissyltede rødbeder og gule beder
Syltede rødbeder med timian og hvidløg