Walesboller
(9 stk.)
125 g smør
125 g mel
1 dl vand
½ spsk. eddike
Fyld:
2 dl vand
60 g smør
120 g mel
2 æg
Pynt:
3 dl flormelis
2 spsk. vand
Ribsgele
Ælt smør, mel, vand og eddike sammen til en glat dej og lad den hvile koldt. Kog vand og smør til fyldet op og rør melet i til en ensartet masse. Lad blandingen afkøle let og rør æggene i et ad gangen. Rul dejen ud og skær den i firkanter på 10 x 10 cm. Læg 1 skefuld fyld på hver firkant og fold hjørnerne sammen. Læg bollerne med sammenfoldningen nedad på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200° i 20 min. Lad bollerne afkøle og pynt dem med ribsgele og glasur rørt af flormelis og vand.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
PRØV OGSÅ ...
Vaniljegrovboller Olivenboller
Pizzaboller Frøboller