Kalorievenlige fastelavnsboller fyldt med marmelade

Mandag, 8. februar 2010Opdateret I går
af Redaktion. Foto: Catrine Mannerup
Det søde bagværk til fastelavn behøver ikke være en synd at nyde, og derfor finder du her en opskrift på fastelavnsboller, hvor der er skruet ned for kalorierne.
Kalorievenlige fastelavnsboller fyldt med marmelade
Kalorievenlige fastelavnsboller fyldt med marmelade

24 stk.

1 dl lunkent vand
25 g gær
2 dl kærnemælk
½ tsk. salt
3 spsk. sukker
1 æg
100 g grahamsmel
500 g hvedemel
Kærnemælk til pensling

Fyld
1½ dl marmelade, f.eks. hindbær, abrikos, appelsin eller jordbær

Glasur
100 g flormelis
2-3 spsk. varmt vand
Evt. 2 tsk. kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt kærnemælk, salt, sukker, æg, grahamsmel og det meste af hvedemelet.
  3. Ælt dejen godt igennem og tilsæt det sidste hvedemel under æltningen. Lad dejen hvile på et lunt sted i ca. 45 min.
  4. Del dejen i to. Rul hvert stykke ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær hver firkant ud i 12 lige store firkanter.
  5. Læg 2 tsk. marmelade på midten af hver firkant.
  6. Fold alle fire hjørner mod midten og pres lukningerne godt sammen.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg hver bolle på bagepladen med åbningen nedad.
  8. Lad bollerne hæve igen på et lunt sted i ca. 30 min., pensl med kærnemælk.
  9. Bag bollerne ved 175° i 15-20 min. og køl dem af på en bagerist.
  10. Bland flormelis med vand. Ønskes kakaoglasur, blandes kakaopulveret i. Pynt bollerne med glasur.

Tip

Fastelavnsbollerne kan også laves med æblefyld. Skræl 4-5 æbler, riv dem groft og bland med 2 spsk. stødt kanel. Fastelavnsbollerne smager bedst samme dag, som de er bagt. Bollerne kan fryses.

Næringsindhold

Energiinformation pr. bolle

105 Kcal/440 kJ
Fedt 0,6 g
Kulhydrat 21,7 g
Protein 3 g
Fibre 1,2 g