(2 brød)
2½ dl mælk
25 g smør
50 g gær
2½ dl vand
1 spsk. honning
2 tsk. salt
½-¾ dl friske lavendelblomster
Ca. 725 g mel
Fyld
75 g blødt smør
¾ dl blandede, finthakkede krydderurter
Pensling
Sammenpisket æg
Birkes
Lun mælken og rør smørret i. Tilsæt smuldret gær, vand, honning, salt, lavendler og det meste af melet. Tilsæt mere mel under æltningen, til dejen er smidig og blank. Hæver lunt tildækket 1 time. Rør fyldet sammen. Del dejen i 2 og rul dem ud i firkanter, ca. 25 x 35 cm. Smør fyldet på og rul dejen sammen som en roulade. Læg brødene på plade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Efterhæver lunt ca. 30 min. Pensl brødene med æg og drys birkes på. Rids brødene på langs. Bages på nederste ovnrille 20-25 min. ved 200°.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter på brød her...
Majsbrød
Bananbrød
Sigtebrød med kartofler og kommen