Opskrifter

Appelsinris

Onsdag, 12. december 2012af Redaktion
Hvis du hverken er til grød eller risalamande, er appelsinris løsningen. Det er ikke så tungt oven på julesulet

Ingredienser til appelsinris

(4 pers.)

3 appelsiner
1 blad husblas
1 dl vand
50 g sukker
1 dl løse ris
1½ dl vand
1½-2 dl piskefløde
¼-½ tsk. kardemomme

Pynt
Hakkede mandler
Appelsinskiver

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver uden kerner. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog vand og sukker op, tilsæt appelsinskiverne og lad dem simre 3-4 min. Si lagen fra og smelt husblassen i lagen. Kog risene til løse ris. Rør sukkerlagen i risene og smag den til med kardemomme. Når risene er kolde piskes fløden stiv og vendes i. Læg risene lagvis i portionsglas med appelsinskiver. Pynt med appelsin og hakkede mandler.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Hvid gløgg
Juleappelsiner

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...