Æblekage med nøddelåg
(4-5 pers.)
750 g æbler, gerne belle de boscoop
6 tørrede, bløde abrikoser, ca. 30 g
½ tsk. kardemomme
Ca. 4 spsk. sukker
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Låg
100 g hasselnødder
125 g havregryn
3 spsk. sukker
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
125 g smør
Skær æblerne i tynde både og abrikoserne i strimler. Bland æbler, abrikoser, kardemomme og sukker i et ildfast fad.
Låg: Hak nødderne og bland dem med havregryn og sukker. Smuldr smørret i, så det ligner groftrevet ost. Drys dejen over æblerne og sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. 20 min. ved 200°. Spis kagen lun med flødeskum, cremefraiche eller yoghurt 10%.
Tip: Æblekagen kan fryses.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kokosdrømme
Mokkastykker
Æblecrumble de luxe
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)