Kartoffelpizza med blå ost og revet ost
(4 pers.)
Pizzabund
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk. salt
3 spsk. olivenolie + lidt til pensling
Ca. 600 g hvedemel
Fyld
5-6 kolde, kogte kartofler
100 g blå ost
100 g revet ost (f.eks. mozzarella)
TIP
Skal det gå ekstra hurtigt, kan du bruge en færdig
pizzadej fra supermarkedets køledisk
Pizzabund: Smuldr gæren i lunkent vand. Tilsæt salt og olivenolie. 2. Rør mel i og ælt godt, til dejen netop slipper hænderne. Tilsæt evt. mere mel. Form dejen til en kugle, læg den i en skål og drys lidt mel over. Lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Ælt dejen grundigt igennem og rul den ud i ½ cm tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg pizzabunden på bagepapir på en plade. Pensl med olivenolie.
Fyld: Skær de kogte kartofler i tynde skiver og fordel dem på pizzabunden. Top med tynde skiver af blå ost og afslut med et lag revet ost. Bag pizzaen i ovnen ved 200° i 15-20 min., til den er sprød og gylden. Server gerne pizzaen med en grøn salat til.
Madopskrift: Marie Melchior
Find flere opskrifter her...
Hurtig pizza med grønt
Pizza med champignoner
Minitærter med artiskok og courgette
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)