Krydret ribbenssteg med salsa verde kartofler
Ingredienser til krydret ribbenssteg med salsa verde kartofler
700 g ribbenssteg
1 spsk. groft salt
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
800 g små kartofler
1 dl salsa verde (se mere nedenfor)
Fremgangsmåde
Rids sværen på stegen, knus salt, koriander og fennikel i en morter og gnid stegen med blandingen. Kom stegen i et ovnfast fad, sæt den i ovnen ved 250° i 30 min., dæmp temperaturen til 160° og lad den stege i yderigere 90 min. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 min., hæld vandet fra og damp dem tørre. Bland kartoflerne med salsaen, kom dem i et ovnfast fad og sæt dem ind til stegen i de sidste 30 min. Servér med thai agurkesalat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Salsa verde - en grøn sovs
Salsa verde er italiensk og betyder grøn sovs. Den italienske salsa verde er en kold, rustik sauce baseret på olie og krydderurter. Traditionelt blev ingredienserne hakket groft i hånden, men nu blendes de ofte i en foodprocessor, hvilket giver en mindre grov konsistens. Min salsa verde laves således: Blend 1 bdt. persille med 12 basilikumblade, 3 ansjosfiléter, 1 fed hvidløg, 2 spsk. kapers, 1 spsk. citronsaft og 1 dl olivenolie og smag den til med salt og peber.
Find flere opskrifter her...
Ribbenssteg med æble og peberrodsrelish
Fyldt svinebryst
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)