Grand Marnier issoufflé
Ingredienser til Grand Marnier issoufflé
(6 pers.)
50 g makroner
4 friske, økologiske æg
150 g sukker
Revet, usprøjtet appelsinskal
2½ dl piskefløde
¾ dl Grand Marnier
Kakao
½ usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde til Grand Marnier issoufflé
Desserten skal fryses i en souffléform, der rummer ca. 1 liter. Er formen mindre, forhøjes den med en dobbelt alufolie-krave (4-5 cm høj). Hold den fast med clips eller elastik rundt om formen.
Knus makronerne og læg dem i bunden af formen. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive i en skål over kogende vandbad. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske, til marengsen danner små toppe på piskeriset. Tag skålen op af vandbadet og afkøl hviderne, evt. i en balje med koldt vand. Riv appelsinskallen. Pisk æggeblommer og appelsinskal i hviderne. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med Grand Marnier. Kom straks blandingen i den forberedte form og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Fjern foliekraven og drys souffléen med sigtet kakao og appelsinskal.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Isbomber med karamelcreme
Champagnesyllabub
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her