Opskrifter
Bistik
Søndag, 30. januar 2011af Redaktion
Dette er en uimodståelig gærkage med masser af mandler
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/1a2592959b174ddd9b4e2bed9982144d.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
250 g mel
40 g gær
50 g sukker
½ tsk. salt
1¼ dl håndvarm mælk
50 g blødt smør
1 æg
Fyld
200 g smuttede mandler
150 g smør
200 g sukker
1 tsk. honning
Rør 150 g mel, smuldret gær, sukker, salt og mælk sammen til en glat dej. Dæk det til og lad det hæve lunt i 20 min. Tilsæt smør, æg og resten af melet og ælt det til en glat smidig dej. Hæver tildækket i skålen 20 min.
Fyld: Hak mandlerne groft. Smelt smørret i en gryde og rør sukker, honning og mandler i.
Rul dejen ud og læg den i en smurt springform. Hæld fyldet over. Bag kagen ved 175° 20-25 min. på mellemste rille.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Banantærte
Citronhalvmåne
Lones hyggekage
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop