Nødde-frugtbrød
Ingredienser til nødde-frugtbrød
(1 brød)
25 g gær
3 spsk. honning
5 dl vand
275 g fuldkorns rugmel
Ca. 325 g fintmalet rugmel
1 tsk. salt
250 g blandede nødder, f.eks. mandler, valnødder eller hasselnødder
200 g tørrede abrikoser
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i honningen, kom vand og fuldkorns rugmelet i og rør til en klumpfri masse. Dæk skålen med plasticfolie og lad den stå i stuetemperatur i mindst 6 timer, til den bobler og lugter svagt af alkohol. Rør rugmelet og salt i til en smidig, men løs dej. Hak nødder og abrikoser og rør dem i dejen. Kom dejen i en smurt eller beklædt 2-l form, dæk med et klæde og lad brødet hæve ca. 1 time. Bag brødet nederst i ovnen ved 200° i ca. 70 min. Tag brødet ud af formen og lad det bage yderligere 10 min. Lad brødet afkøle i et viskestykke, så det ikke bliver tørt. Opbevar brødet i en plasticpose og gerne nogle dage, så er det nemmere at skære.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Find flere opskrifter her...
Nøddebrød med hurtige hindbær
Valnøddebrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)