Opskrifter

Marcipandrøm med jordbær og lime

Lørdag, 27. juli 2013af Redaktionen
Mad til særlige gæster... glutenfri. En sommerlig dessert helt uden gluten.

Ingredienser til glutenfri marcipandrøm med jordbær og lime

150 g marcipan
100 g sukker
65 g blødt smør
2 æg
75 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
3 blade husblas
2 dl piskefløde
½ vaniljestang
2 dl cremefraiche 18%
60 g rørsukker
1 usprøjtet lime
½ dl limesaft
150 g jordbær

Fremgangsmåde til glutenfri marcipandrøm med jordbær og lime

Blend marcipan, sukker og blødt smør sammen til en ensartet masse og rør æggene i et ad gangen. Bland kartoffelmel og bagepulver, sigt det i marcipanmassen og rør dejen jævn. Fordel dejen i en smurt springform på 23 cm, bag den i 20 min. ved 200° og lad den afkøle helt. Sæt husblassen i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i cremefraichen sammen med sukker og 1 tsk. revet limeskal. Smelt husblassen med limesaften og pisk den i cremefraichen. Pisk fløden og vend den i og fordel moussen over den kolde bund. Sæt kagen på køl i et par timer, pynt med jordbær og servér.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

(link fjernet)

(Artiklen indeholder affiliatelinks)

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Rabarbertærte
Lagkage med sommerbær