Kransekage til nytårsaften
(Ca. 16 pers.)
Det skal du bruge til hjemmelavet kransekage:
750 g marcipan
200 g sukker
2 æggehvider
Nødder og krymmel
Prøv også: Kransekage med nougat
Glasur til kransekage:
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Evt. lidt vand eller citronsaft
50 g smeltet mørk chokolade
Sådan laver du kransekage
Rør marcipan med sukker og den ene æggehvide og ælt det godt.
Del dejen i to og rør den sidste klump lind med nok en æggehvide.
Den klistrede masse kommes i sprøjtetylle, tuttes ud på bagepapir og pyntes med nødder og evt. krymmel.
Til den hårde klump kommes vand på fingrene, en stang rulles og presses, så den bliver trekantet.
Skæres i stykker på ca. 4 cm, lægges sammen med de andre kager og bages ved 200° i ca. 8 min.
De må kun lige være gyldne.
Afkøles og pyntes med glasur i tylle og smeltet chokolade ved enderne.
Drik sød mousserende vin til.
Prøv også: Sprøde ostekiks