Kyllingesalat med perlespelt
(6 pers.)
4 tomater
2 røde peberfrugter
Ca. 4 spsk. olivenolie
250 g perlespelt
2 kyllingefileter
1½ spsk. vineddike
100 g artiskokhjerter
1 håndfuld frisk oregano
Salt og peber
Skær tomaterne i kvarte og læg dem med den runde side nedad på en plade med bagepapir. Læg peberfrugterne ved siden af.
Dryp tomaterne og peberfrugterne med lidt olie og bag dem ca. 20 min. ved 250°. Vend peberfrugterne ca. hvert 5. min, så de bliver bagt på alle sider.
Træk skindet af peberfrugterne, så snart de er kølet af. Fjern stilk og kerner og skær dem i brede strimler. Kog perlespelt i rigeligt saltet vand, til de er møre, med en lille sprød kerne. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af.
Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, lad dem stege endnu 5 min. på hver side og krydr med salt og peber.
Lad kyllingefileterne køle lidt af og skær dem i skiver. Vend perlespelten forsigtigt med 2 spsk. olie, vineddike, kylling, peberfrugter, tomater, artiskokhjerter i kvarte og grofthakket oregano.
Smag til med salt og peber.
Server evt. hertil en Brøndums Snaps.
Madopskrift: Aalborg Akvavit
Find flere opskrifter her...
Sesambagte kyllingelår
Roulade af røget hellefisk med laksemousse
Kartoffelsalat med rygeost
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)