Sesambagte kyllingelår
(8 stk.)
8 kyllingeunderlår
6 spsk. sesamfrø, gerne en blanding af sorte og lyse sesamfrø
3 spsk. mørk sesamolie
Salt
4 røde peberfrugter
½ tsk. chiliflager
1 fed finthakket hvidløg
Saft af 1 limefrugt
2 håndfulde frisk koriander
Hæld sesamfrø i en dyb tallerken og vend kyllingelårene heri. Tryk sesamfrøene godt ind i kyllingen, så kødet er helt dækket.
Læg kyllingelårene på en plade med bagepapir. Pensl forsigtigt med 2 spsk. sesamolie og drys med salt. Bag kyllingelårene i ovnen ved 200° i 30-40 min.
Skær peberfrugterne i store stykker og kom dem i et ildfast fad. Dryp med 1 spsk. sesamolie og bag dem i ovnen samtidig med kyllingelårene.
Tag fadet ud af ovnen og vend peberfrugterne med chiliflager, hvidløg, koriander og limesaft. Smag til med salt.
Server evt. hertil en Frisk Aalborg Citron.
Madopskrift: Aalborg Akvavit
Find flere opskrifter her...
Rejer escabeche
Røget laks med spinatsalat
Sprød pita med kyllingelevermousse
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)