Minestronesuppe
(2 pers.)
1 time + evt. udblødnings- og kogetid t. bønner
½ løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke blegselleri
1 sk. olivenolie
3 blade savoykål
3 kartofler
1 courgette
½ dåse flåede tomater
1 dl røde linser el. hvide bønner
8 stilke basilikum
Ca. 8 dl grønsagssuppe
1 spsk. pesto, brød
Klassisk skal man bruge bønner, men jeg foretrækker linser. Hvis du bruger bønner, begynder du med at koge dem. Løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri renses, skrælles og snittes fint. Steges i olie. Savoykål, kartofler og courgetter skæres i meget små tern og kommes ved, når der er gået 5 min. Der tilsættes evt. mere olie. Så tilsættes tomater, suppe og linser og det hele koger ved svag varme i 45 min. Smages til med masser af basilikum. Serveres med pesto og groft brød.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere supper...
Kold grønærtesuppe
Cremet sellerisuppe