Italienske mandelkager
(Ca. 30 stk.)
100 g mandler
25 g hasselnøddekerner
3 store æggehvider
175 g flormelis
1 tsk. reven citronskal
Drys:
Flormelis
Skold og smut mandlerne. Hak eller mal mandler og nødder fint. Pisk æggehviderne stive. Bland forsigtigt mandler, nødder, flormelis og citronskal. Stil dejen køligt 20 min., til konsistensen er blevet tykkere. Sæt dejen med teske på plader med bagepapir, de flyder lidt ud. Bages ved 175° på ovnens midterrille 8-10 min. Lad kagerne stå et øjeblik, inden de løftes af bagepapiret. Køl kagerne af på rist.
TIP
Sprøde, men samtidig lidt seje mandelkager er almindelige i Siena og omegn. For at forstærke smagen, er nogle af mandlerne byttet ud med nødder.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen