Flamberede dessert-pandekager
Opskrift på flamberede dessert-pandekager
(4 pers.)
8 dessertpandekager
100 g sukker
50 g smør
50 g grofthakkede mandler
1 spsk. revet skal af usprøjtet appelsin
½ spsk. revet skal af usprøjtet citron
1 spsk. friskhakket ingefær
Den udhulede vaniljestang
3 dl appelsinsaft
Saft af 1 citron
½ dl Grand Marnier
½ dl cognac
Smelt sukkeret gyldenbrunt på en pande. Tilsæt appelsin- og citronskal, ingefær og mandler. Tilsæt smør og lad det smelte. Hæld citron- og appelsinsaft ved og lad det simre et par min. Fold pandekagerne i kvarte, læg dem ned i saucen og varm dem igennem. Hæld Grand Marnier og cognac ved, flyt væk fra emhætten og sæt en tændstik til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med pandekager...
Pandekager med æggefyld
Grønne speltcrêpes
Pandekager med røde bær (dessert)