(10 pers.)
3 æggehvider
150 g sukker
150 g hasselnødder
1 æggeblomme
2 spsk. hvedemel
Ca. 150 g chokolade eller chokoladecreme
250 g jordbær
1 spsk. sukker
1 æggeblomme
1 dl sødmælk
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
Kornene af ½ vaniljestang
Lidt saft fra jordbærrene
¾ dl piskefløde
Pisk æggehviderne stive og dernæst seje med sukker, der tilsættes ad 3 omgange.
Fold blendede hasselnødder i sammen med sammenpisket æggeblomme og hvedemel. Fold grundigt, så det fordeles.
Bages i bagepapirforet springform ved 200° i 20 min. Læg et let pres på, når den kommer ud.
Smør et tykt lag chokoladecreme eller smeltet chokolade på. Du kan også lægge pålægschokolade i flere lag over, mens kagen er varm, så smelter chokoladen af sig selv.
Kom mælk, majsstivelse og vanilje i en gryde og pisk sammen.
Pisk æg og sukker luftigt og kom i, så det hele varmes sammen, til det småkoger og tykner. Kom 2-3 spsk. jordbærsaft i.
Pisk fløden stiv og fol i den afkølede creme og smør over chokoladen. Pynt med kvarte jordbær, der lige er drysset med ganske lidt sukker.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Jordbær-rabarbersnitter
Sommerlagkage med kirsebær
Blåbærtærter med marcipan
16 fristende opskrifter med rabarber og jordbær
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)