(2 pers.)
Pizzadej
10 g gær
2 dl vand
1 tsk. olivenolie
2 tsk. salt
300 g pizzamel
Fyld
8 spsk. tomatsovs (passata)
10 skiver parmaskinke
250 g tyndtskårne champignoner
1½ kugle mozzarella
Salt og peber
Olivenolie
Til pynt
Lidt rucola
Rør gær og vand sammen og tilsæt olie, salt og pizzamel i den mængde, dejen kan klare at opsuge. Ælt dejen godt og lad den hæve i 1 time, slå den ned og del i to boller, som hæver 30 min. Rul så ud og læg fyldet på begge pizzaer. Smør først tomatsovsen på, drys så med lidt salt. Læg skinke i mindre stykker på og skær de rensede svampe i så tynde skiver, du kan, og dæk tomatsovsen så godt som muligt kan. Læg skiver af mozzarella øverst og drys med olie, salt og peber. Bag i forvarmet ovn, evt. på pizzasten, i 15-20 min. ved 220°.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lukket pizza med svampefyld
Tærte med svampe og kylling
Oksepie med svampe