Chokolade-courgettekage
(10 pers.)
10. + 1 time i ovnen
350 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
50 g kakao
1 tsk. kanel
175 g rapsolie
375 g sukker
3 æg
2 tsk. vanilje-essens
½ l revet courgette - ca. 1 mellemstor
140 g tørristede, hakkede hasselnødder
Pynt
200 g mørk chokolade + 1 dl piskefløde
Bland alt det tørre i en skål og alt det våde i en anden.
Bland det sammen og kom det i en 24 cm stor, smurt springform og bag ved 180° i 45 min. - tjek med en pind og giv den evt. lidt mere.
Tag den ud og lad den afkøle.
Hak chokoladen og smelt den ved at hælde kogende fløde over den under omrøring. Når den er cremet, smøres den på den afkølede kage.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere fristende chokoladekager her...
Super redskab til grønsagerne
Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Jordbær-hasselnøddetærte
Chokoladekager med mascarponecreme
Chokoladedrøm
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)