Opskrift på chokoladekager med mascarponecreme
25 min. + 15 min. i ovn
75 g blødt smør
150 g sukker
2 æg
200 g mel
50 g mørk chokolade
Skal og saft af 1 usprøjtet lime
1 pasteuriseret æggeblomme
20 g flormelis
½ stang vanilje
125 g mascarpone
1 dl piskefløde
1 spsk. kandiserede violer
Tilbehør
Friske bær
Fremgangsmåde til chokoladekager med mascarponecreme
Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Rør æggene i skiftevis med melet. Smelt chokoladen og vend den i sammen med limeskal og saft. Hæld dejen i 8 små, smurte tærteforme, bag dem i ovnen ved 200° i 15 min. Lad dem afkøle på en rist. Pisk æggeblomme, flormelis og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt og rør mascarponen i. Pisk fløden til skum og vend den i mascarponecremen. Kom cremen i en sprøjtepose, dekorer de kolde tærter med creme og violer og server med friske bær.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Chokoladedrøm
Chokolademuffins med jordbær
Grillet frugtspid med mascarponecreme