Asparges a la Tivoli
Ingredienser til Asparges a la Tivoli
(4 pers.)
1 kg frisk spinat el. ca. 800 g frosset
300 g grønne asparges
125 g kogt røget skinke
Ostesauce
2 dl aspargesvand
1½ dl fløde 13
2 spsk. mel
100 g revet ost
10 g smør
Salt og peber
Revet muskat
Fremgangsmåde
Skyl spinaten, blancher den 2-3 min. i rigelig kogende vand og hæld den til afdrypning i en sigte. Bræk de træede ender af aspargesene og kog dem 4-5 min. afhængig af tykkelsen. Skær aspargesene i mindre stykker. Læg spinat og asparges lagvis i et smurt, ovnfast fad. Fold skinkeskiverne, del dem, hvis de er store, og læg dem oven på grønsagerne.
Ostesauce: Bland aspargesvand og fløde og pisk melet i. Varm det op under piskning og lad det koge et par min. Tag gryden fra varmen og rør ost og smør i. Smag til med salt, peber og muskat. Hæld saucen i fadet og gratinér retten ca. 15 min. ved 225°.
Servér med et godt brød til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Hvide asparges med vinaigrette, æg og kartofler
Høns i asparges
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)