Semifredo med knuste mandler og hakket chokolade
(8 pers.)
125 g hasselnødder
200 g sukker
4 spsk. vand
1 stang vanilje
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
½ l piskefløde
4 pasteuriserede æggehvider
150 g hakket mørk chokolade
Tilbehør
Stykker af eksotisk frugt
Hæld sukker og vand i en gryde og varm op uden omrøring, til det er lysebrunt. Tilsæt nødder, rør igennem og hæld massen ud på bagepapir, hvor den afkøler ca. 30 min. Knus nødde-karamellen i en pose.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum i en ren skål og pisk æggehviderne stive. Vend flødeskummet i æggemassen. Vend knust karamel, hakket chokolade og piskede æggehvider i til sidst. Fyld isen i små forme og stil dem i fryseren mindst 4 timer. Er de længe i fryseren, skal de ud og tempereres lidt inden servering.
Server med eksotisk frugt, her er brugt papaya, mango og rambutan.
Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav en lækker middag:
Røget laks med fennikel/sellerisalat til forret
Farseret lammekølle til hovedret