Sirupskage med abrikoser
1 dl sirup
75 g blødt smør
3 æg
150 g sukker
½ tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
50 g hakkede hasselnøddekerner
300 g mel
1 tsk. natron
1 dl creme-fraiche 18%
10-12 tørrede abrikoser
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
Rør sirup og smør sammen. Pisk æg og sukker lyst og skummende. Rør sirupsblandingen i sammen med krydderier og nødder. Bland mel og natron og vend det i dejen sammen med cremefraiche og appelsinskal. Klip abrikoserne i strimler og vend dem i dejen. Hæld den i en smurt kageform på 1½ -2 l. Bag kagen på nederste rille ca. 50 min. ved 175°. Sluk for ovnen og lad kagen stå 10 min. i efter-varmen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Brændte mandler
Toscasnitter
Himmelske honningkager
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)