Madbrød i bradepande
Ingredienser til madbrød i bradepande
10 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
1 spsk. olie
200 g speltmel
400 g hvedemel
10 soltørrede, sorte oliven
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flagesalt
3 kviste timian
Fremgangsmåde til madbrød
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør de to meltyper i og rør godt, til dejen er ensartet og glat. Kom dejen i en 25 x 35 cm stor bradepande beklædt med bagepapir, dæk den til med film og stil den på køl 6-8 timer. Tag bradepanden ud og lad dejen efterhæve ved stuetemperatur i 2 timer. Halvér de sorte oliven, tryk dem let ned i dejen og dryp olien over. Drys med salt og timian og bag brødet ved 200° i 35 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
SE OGSÅ: Frokostboller med havregryn