Risalamande og kirsebærsauce
Lav risalamande med kirsebærsauce og bliv klar til julen
Ingredienser til risalamande
(6 pers.)
1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 vaniljestang
Salt
75-100 g mandler
2-3 spsk. sukker
4 dl piskefløde
Vil du prøve noget andet end kirsebærsauce? Se denne opskrift på risalamande med orangesauce
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og den flækkede vaniljestang og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Smag den til med en anelse salt. Afkøl grøden helt. Smut og hak mandlerne groft. Pisk fløden til blødt skum og vend den i grøden sammen med mandler, husk den hele mandel. Smag til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres.
Ingredienser til kirsebærsauce
1 glas udstenede
Syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin
Sådan gør du
Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin og køl saucen af.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Appelsinris
Juleboller
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...