Opskrifter

Risalamande og kirsebærsauce

Fredag, 14. december 2012af Redaktion
Risalamande med kirsebærsauce er en af julens helt store klassikere!

Lav risalamande med kirsebærsauce og bliv klar til julen

Ingredienser til risalamande

(6 pers.)

1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 vaniljestang
Salt
75-100 g mandler
2-3 spsk. sukker
4 dl piskefløde

Vil du prøve noget andet end kirsebærsauce? Se denne opskrift på risalamande med orangesauce

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Kog grøden dagen før. Bring vand og mælk i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt ris og den flækkede vaniljestang og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Smag den til med en anelse salt. Afkøl grøden helt. Smut og hak mandlerne groft. Pisk fløden til blødt skum og vend den i grøden sammen med mandler, husk den hele mandel. Smag til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres.

Ingredienser til kirsebærsauce

1 glas udstenede
Syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin

Sådan gør du
Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin og køl saucen af.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Prøv også...
Appelsinris
Juleboller

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...

Juleklassikere