Appelsinris
Ingredienser til appelsinris
(4 pers.)
3 appelsiner
1 blad husblas
1 dl vand
50 g sukker
1 dl løse ris
1½ dl vand
1½-2 dl piskefløde
¼-½ tsk. kardemomme
Pynt
Hakkede mandler
Appelsinskiver
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Sådan gør du
Skræl appelsinerne og skær dem i skiver uden kerner. Læg husblas i blød i koldt vand. Kog vand og sukker op, tilsæt appelsinskiverne og lad dem simre 3-4 min. Si lagen fra og smelt husblassen i lagen. Kog risene til løse ris. Rør sukkerlagen i risene og smag den til med kardemomme. Når risene er kolde piskes fløden stiv og vendes i. Læg risene lagvis i portionsglas med appelsinskiver. Pynt med appelsin og hakkede mandler.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Hvid gløgg
Juleappelsiner
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...