Chokoladekarameller med mandler
(40 stk.)
1 dl piskefløde
½ dl sukker
½ dl sirup
1 tsk. kakao
60 g mandler
1 spsk. vindruekerneolie
½ spsk. kakao
½ spsk. flormelis
Bland fløde, sukker, sirup og kakao i en gryde. Kog blandingen op og lad den koge i 30 min. under låg. Skold og smut mandlerne. Smør et ovnfast fad på 10 x 15 cm med vindruekerneolie. Tag gryden af varmen, tilsæt mandlerne og hæld karamellen i fadet. Fordel karamellen i et jævnt lag og lad den afkøle. Skær karamellen ud i passende stykker og vend dem i kakao blandet med flormelis.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
Flere søde sager....
Daddelguf og havregrynskugler
Bananis
Glaserede æbler
Og så et par salte...
Salte mandler
Blå popcorn