Tunmousse med avocado
Ingredienser til tunmousse med avocado
(Tunmousse til 4-6 pers.)
1 dåse tun i olie
1 dåse tun i vand
3 blade husblas
1 mellemstort løg
2 avocadoer
1-2 spsk. kapers
2½ dl cremefraiche 18%
Citronsaft
Salt og peber
Pynt til tunmousse
Salat
Avocadobåde
Citron
Tilbehør til tunmousse
Brød
Fremgangsmåde til tunmousse med avocado
Hæld væden fra tunen og findel den med en gaffel. Læg husblassen i blød i koldt vand. Pil og hak løget fint. Pil skallen af avocadoerne og mos kødet med en gaffel. Hak kapers og bland dem i tunen sammen med løg, avocado og cremefraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber. Tryk væden af husblassen og smelt den i en skål over vandbad eller på ½-1 min. ved mellemeffekt i mikroovn. Hæld husblassen i en tynd stråle i tunen, mens der røres. Hæld tunmousse-blandingen i en skål eller små forme. Sæt tunmoussen i køleskabet 2-3 timer, til den er stivnet.
Vend tunmoussen ud og pynt den med salat, avocadoskiver og citron eller form den som æg med en varm spiseske og servér din tunmousse portionsvis.
Opskrift på tunmousse: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere fristende opskrifter på tunmousse her...
En skøn, klassisk tunmousse
En lækker tunmousse med et pift af tobasco
Fedfattig tunmousse fra Familie Journals Slankeklub
Tunmousse på tomatbund
Tunmousse til julefrokosten