Tunmousse
(6-8 pers.)
Det skal du bruge til tunmousse:
2 ds. tun i olie
3 blade husblas
1 stk. porre på 10-15 cm
2-3 spsk. tomatketchup
1-1½ tsk. karry
¼ l piskefløde
½ dl cremefraiche
2 pasteuriserede æggehvider
1-2 tsk. citronsaft
Kværnet peber
Prøv også: Fedtfattig tunmousse
Til servering
Salat
2 røde grapefrugter
Sådan laver du tunmousse
Hæld væden fra tunen og læg husblassen i blød i koldt vand.
Snit porren i meget tynde skiver.
Læg tunen i en skål og findel den med en gaffel.
Tilsæt porre, ketchup og karry.
Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend det i tunen sammen med cremefraiche.
Tryk væden af husblassen og smelt den med citronsaft i vandbad eller mikroovn.
Vend den smeltede husblas i tunen og smag til med peber, ketchup, karry, salt og peber.
Kom blandingen i en form, ca. 1 l, og stil den i køleskab til næste dag.
Skær skrællen af grapefrugterne og skær dem i både uden hinder.
Vend moussen ud på et fad med små salatblade og grapefrugt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Kryddersild i karrysauce
Kyllingesalat med bagte rodurter og chips
Røget culotte med spinatfad
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)