Grove hvedeknopper
(12 stk.)
100 g smør
150 g grahamsmel
Ca. 450 g hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g gær
3½ dl lunt vand
1 æg
Smuldr smør med mel (hold lidt hvedemel tilbage), salt og sukker i en skål. Rør gæren ud i lidt af vandet. Kom resten af vandet i og hæld det i skålen. Tilsæt æg og ælt dejen blank og smidig med mere mel.Del den i 12 stykker, tril dem til boller og læg dem ret tæt sammen i en smurt bradepande.
TIP
- Hvedeknopperne kan bages dagen før og lægges i en plastpose, til de skal flækkes og ristes, eller de kan fryses.
- For at få den pæneste facon på hvedeknopperne, skal der bruges en bradepande, der måler ca. 20 x 30 cm.
Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse tildækket og lunt ca. 1 time. Bag hvedeknopperne 15-20 min. ved 200°.
Afkøl knopperne på bagerist og bræk dem fra hinanden.
Flækkes og ristes gyldne i ovnen ved 225° med den overskårne side opad.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Tomatmarmelade
Frøknækbrød
Stenkværnet hvedebrød