Tomat-chili syltetøj
(4 glas)
3 dåser flåede, hele cherrytomater
500 g mørk farin
1 tsk. blandede peberkorn
5 små peperonchino
2 tsk. groft salt
3 spsk. citronsaft
6 spsk. hvidvinseddike
Hæld væden fra tomaterne (gem den koldt) og hak dem groft. Rør dem med sukker og lad det trække natten over. Knus peberkornene i en morter, knus også peperonchinoen. Kom alle ingredienser i en stor, dyb pande og lad det simre i 1 time under låg. Pas på, det ikke bliver for tørt. Hvis det truer med at tørre ud, kan lidt af tomatvæden hældes ved. Hæld det i skoldede, atamonskyllede glas, og når det er afkølet, lukkes til. Kan holde 2 måneder i køleskabet. God til oste, til stegt, mørkt kød og som del af tapastallerkner.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Peberfrugt-chili marmelade
Andeconfit
Surkål
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)