Andeconfit
(4 stk.)
4 andelår
1½ kg groft salt
½ kg andefedt
Krydderpose
5 kviste timian
5 fed hvidløg
10 hele peberkorn (sorte)
2 kryddernelliker
5 enebær
2 laurbærblade
Pak andestykkerne helt i salt og stil dem 24 timer i køleskabet. Tag op og børst grundigt rent for salt. Kom i en gryde med andefedt og kog ved meget svag varme (ikke koge, men syde) sammen med en gasepose med krydderurterne og krydderierne. Skum grundigt af undervejs. Efter 45 min. tjekkes, om kødet er ved at være mørt. Når de er møre, løftes stykkerne op af fedtet og lægges i en ren terrin.
Fedtet koges igennem, sies og hældes over, så det dækker helt. Stilles i køleskabet og trækker 2-3 uger (kan spises tidligere, men trækketiden fremmer smagen). Når de skal serveres, skrabes fedtet af (kan bruges til at stege kartofler i) og de steges sprøde i ovnen ved 225° i 15- 20 min. Serveres med andefedtstegte kartofler og surkål.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Juleforberedelser...
Surkål
Medisterpølse
Rullepølse
BYG DIT EGET KAGEHUS
Byg dit eget kagehus med bagemåtten fra Silikomart. Non-stick overfladen gør det unødvendigt at bruge fedtstof eller mel. Måtten kan købes i Familie Journals Shop for 349 kr. (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)