Kanelsnegle-snegl
Ingredienser til kanelsnegle
100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 æg
50 g sukker
1 tsk. kardemomme
50 g havregryn
400 g hvedemel
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Remonce til kanelsnegle
150 g blødt smør
100 g sukker
75 g brun farin
1 spsk. kanel
Glasur til kanelsnegle
100 g flormelis
1 spsk. appelsinsaft el. vand
2 kanelstænger
Fremgangsmåde til kanelsnegle
Først skal du smelte smørret, tilsætte mælken og røre gæren ud deri. Derefter skal du røre æg, sukker, kardemomme og havregryn i og komme melet i.
Ælt dejen til dine kanelsnegle godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
Imens rører du smør, sukker, farin og kanel sammen til en ensartet remonce.
Rul dejen til dine kanelsnegle ud i ca. 1 cm's tykkelse og fordel remoncen over dejen og rul den sammen til en roulade.
Så skærer du rouladen i 1½ cm tykke skiver og lægger dem på en plade med bagepapir, læg dem evt. tæt sammen og form dem som en snegl.
Lad dine kanelsnegle hæve i yderligere 25 min. og bag dem ved 185° i 15-20 min. Lad dine kanelsnegle køle af, rør flormelis og appelsinsaft til en glat glasur.
Pynt til sidst dine kanelsnegle med glasur og brug kanelstængerne som følehorn.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Havreboller med kanel
Banansnegle med kanel
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)