Karrykoteletter med knasende kartofler
Ingredienser til karrykoteletter med knasende kartofler
(4 pers.)
75 g currypaste, f.eks. Massamam Thai
1¼ dl kokosmælk
4 spsk. kokosmel
100 g usaltede jordnødder
4 svinekoteletter
½ tsk. knuste korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. nigellafrø
3 spsk. olivenolie
1 kg kartofler til mos
Salt og peber
Tilbehør
Frisk koriander
og tyk yoghurt
Fremgangsmåde
Rist kokosmelet på en pande og bland halvdelen af det med kokosmælk og currypasta. Rist og hak jordnødderne og kom dem i blandingen, gem evt. lidt til pynt. Smør koteletterne godt ind i massen og lad dem marinere på køl i 1-3 timer.
Rist koriander, nigella og fennikel i olien. Skræl kartoflerne, skær dem i store tern og forkog dem i 3 min. Hæld vandet fra. Vend dem i olien med krydderier, salt og peber. Sæt kartoflerne i ovnen ved 200º i 30-40 min., vend dem et par gange undervejs. Når de er gyldne og sprøde, drysses med resten af kokosmelet.
Steg koteletterne, mens kartoflerne er i ovnen. Steg dem på en meget varm pande ca. 4 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad og lad dem få ca. 5 min. i ovnen sammen med kartoflerne, så alt er rygende varmt ved servering.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kotelet med kartoffelsalat
Kalvekoteletter med gratinerede svampe
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)