Farseret okserullesteg med jordskokkesalat
FARSERET OKSERULLESTEG
(80 pers.)
8 okserullestege af magert bryst, ca. 1½ kg hver
Fyld
8 glas soltørrede tomater i olie
8 potter blød timian
2 glas olivenpure
300 g pinjekerner
8 hakkede fed hvidløg
4 l vand
8 skalotteløg
Stilke af persille og evt. lidt andet grønt
Salt og peber
Bomuldssnor til snøring
Bred kødstykkerne ud og drys med lidt salt og peber på indersiden. Smør olivenpuré på. Hak tomater, timian, pinjekerner og hvidløg sammen og fordel i stegene. Rul stegene stramt sammen og bind snor om. Brun stegene i gryde i lidt smør (som du senere steger svampe i til sovsen). Læg dem så i en bradepande med vand ved, halve løg og stilke fra krydderurterne. Stil i ovnen (varmluft) ved 150° i 2 timer, til kødet er mørt. Stegene kan stå i to etager. I en alm. ovn må de steges i to hold ved 170°. Lad stegene hvile i alufolie og viskestykker i op til 3 kvarter. Lav sovs med stegte svampe, løg og stegesky og bouillon. Jævn med majsstivelse og lidt fløde. Tag evt. en portion fra til svigerinden og giv resten en god sjat vin.
JORDSKOKKESALAT
(80 pers.)
6 blomkål
4 kg jordskokker
600 g rucola
1 bdt. persille
600 g hasselnødder
Dressing
400 g mayonnaise
1½ l cremefraiche
4-5 spsk. dijonsennep
Evt. honning
Salt og peber
Rens og skræl grønsagerne. Del blomkål i meget små buketter og skær jordskokkerne i tynde skiver eller tern. Kom dem straks i den rørte dressing, så de ikke misfarves. Hak rucola og persille groft og vend i med halve og hele nødder.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Lav som middag med:
Tapastallerken til forret
Appelsinkage til dessert
Se artiklen "Ønskemad: 80 gæster til kobberbryllup" her.