Citrongravet laks med jordskokcreme
(5-6 pers. til forret el. frokost)
1 kg laksefilet med skind
1 spsk. sukker
1 spsk. salt
½ tsk. kværnet, sort peber
½ dl groft-hakket dild
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Jordskokcreme
500 g jordskokker
2 dl cremefraiche
Salt og peber
Revet skal af ½ usprøjtet citron
Pynt
Dild
Gå laksen efter for småben og gnid den med sukker, salt, peber og dild. Lad den ligge 24 timer i plastpose i køleskab, vend den et par gange.
Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i letsaltet vand med citron. Lad dem dryppe af og bland dem med creme fraiche. Smag til med salt, peber og citronskal. Pynt med dild.
Skær laksen i tynde skiver.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
PRES CITRONEN
Smart citron-presser fra Lékué, der gør det meget nemmere at presse saften ud af en citron. Formen koster 79 kr. og kan købes i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Gravet laksetatar
Blinis med stenbiderrogn
Lakseruller med avocadorcreme og kaviar
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)