Jordbær-marengsroulade
Ingredienser til jordbær-marengsroulade
(8-10 pers.)
4 store æggehvider
225 g sukker
½ tsk. citronsaft
50 g fint blendede mandler
Fyld
3 dl piskefløde
1-2 spsk. flormelis
4 spsk. lemoncurd
250 g jordbær
1 spsk. sukker
Lidt mandelflager
Fremgangsmåde til jordbær-marengsroulade
Pisk æggehviderne halvstive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til marengsen bliver sej. Tilsæt citronsaft og fold mandelmelet i. Fordel dejen i en firkant på ca. 32 x 38 cm på et stk. bagepapir. Bag marengsen ved 190º i 30-35 min. Vend den ud på flormelis-drysset bagepapir.
Pisk fløden til skum, gem evt. lidt til pynt. Vend forsigtigt lemoncurd og flormelis i flødeskummen, det skal ikke vendes helt ind i flødeskummen, massen skal være stribet. Rens jordbærrene, skær 8 af dem i pæne flager og gem dem til pynt. Skær resten i mindre stk. og vend dem med sukker. Kom flødeskummen på marengsbunden, fordel jordbærstykkerne over og rul rouladen. Sigt flormelis over og tut op med flødeskum, mandelflager og jordbær.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Lagkage med sommerbær
Nødderulle med fyld