Krydret oksespyd med hvidkålstzatziki
(4 pers.)
35 min.
¼ hvidkål
1 tsk. salt
500 g kartofler
300 g hakket oksekød
1 revet løg
1 spsk. sambal oelek
1 spsk. mel
1 æg
2 tsk. garam masala
1 tsk. salt
Peber
Olie til stegning
2 dl græsk yoghurt
2 fed hvidløg
1 dl frisk mynte
½ tsk. kværnet peber
Tilbehør
Chilisauce
Snit hvidkålen fint, bland med salt og lad den trække i 15 min. Skræl og riv kartoflerne og bland dem med oksekød, løg, chilipasta, mel, æg og krydderier til en ensartet fars. Form farsen til aflange frikadeller om 12 spyd og læg dem på en plade med bagepapir. Steg spiddene i ovnen ved 215° i 15 min. Rør yoghurten med presset hvidløg, hakket mynte og peber, vend hvidkålen i og server med lidt god chilisauce til.
Madopskrift: Kristina Marckmann
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Minibøffer i pakke
Lammedeller med spinatspelt
Minestrone med hvide bønner
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub (link fjernet)Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)